Bilforhandlernyt uge 1 - udbuddet af brugte biler falder

Udbuddet af brugte biler generelt falder, dog stiger udbuddet af brugte elbiler. 

Året er startet med et solidt niveau for de fire nøgletal.

Det er bekymrende, at udbuddet af brugte biler generelt er faldet tre uger i træk i en situation med lavt antal biler i forvejen.

Dog skal det noteres, at udbuddet af brugte elbiler fortsætter med at stige, mens antallet af plug-in hybrider er stabilt, og har været det i seks uger i træk. Der er nu over 3.400 brugte elbiler til salg. 

I korte træk: Der var 705.000 besøgende i uge 1, og interessen holder et stabilt højt niveau. Udbuddet faldt yderst marginalt til 51.900 biler i alt, liggedagene er på 44 dage i snit. Der var 1.308 prisrettelser med 7.061 kr i snit i nedsættelse.

Markedsíndsigter fra AUTOproff, uge 1, 2022:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:
Prisindekset lå i årets første uge på indeks på 105, som er 2 procentpoint over niveauet for uge 52, og udbuddet af B2B biler ligger igen lidt højere end i uge 52 på indeks 105

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:
Der er fortsat pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler. Der er stadig færre biler på vej ind da mange forhandlere har store uforløste ordreportefølje. Der importeres fortsat rigtig mange biler og vores crossboarder-salg er nu på over 25%. Der er fortsat stor fokus på at opkøbe hybrid og elbiler på auktionerne.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:
Det er januar og dermed nytårskur hos mange forhandlere. Det betyder også et stigende online aktivitet fra forbrugere, som vil handle bil online. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 142.