Bilforhandlernyt marts 2021 samt uge 14 - Omsætningen oppe med 33,2% i forhold til sidste år

Markedsrapport marts 2021

Det er åbenlyst at fokusere på den høje omsætning på næsten 55.000 transaktioner, der er 33,2% højere end marts 2020, og derved når brugtbilstransaktionerne lige op over 134.000 transaktioner for Q1, hvilket er 2,1% over Q1 2020.

Samtidig er det vigtigt at konstatere, at forhandlernes andel af handlerne aldrig har været højere.

Det er dog tvivlsomt om de næste måneder kommer til at overmatche 2020 omsætningen, taget in mente at fra april 2020 og seks måneder frem blev der omsat et hidtil uset antal brugte biler på det danske marked.

I månedsrapporten lancerer vi også en oversigt over de mest søgte plug-in hybridmodeller og elbiler på Bilbasen (se s. 2), og ikke overraskende er det henholdsvis Ford Kuga og Tesla Model 3, der topper listerne.

Markedsrapport uge 14

Det helt store spørgsmål efter indførslen af L129 tidligt på året er, hvornår brugtbilpriserne har rettet sig. Nu tyder det på, at markedsudviklingen har rettet sig, og de store prisfalds tid er ovre. Vi vurderer, at det er den store interesse og efterspørgsel efter plug-in hybrider, der har bremset prisfaldene. Samtidig kan vi konstatere, at der er efterhånden lange leveringstider på mange nye plug-in hybrider, og det sender nogle bilkøbere over på brugtbilmarkedet, hvor leveringstiderne er kortere. I den kommende tid fortsætter vi med at holde markedsudviklingen under lup, og orienterer jer om prisudviklingen på brugtbilmarkedet er blevet stabiliseret.

I uge 14 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier, om end på et meget lavere niveau end i de tidligere uger. I alt er 97% af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 91,5 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90.

Det generelle prisindeks er i 97,4. Der blev rettet 2.053 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 268 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler. For premiumbiler med diesel- og benzinmotor og en alder fra 36 mdr til 60 mdr er prisindekset 96,5.

I korte træk: Der var 718.000 besøgende i uge 14, og dermed er niveauet fortsat højt. Udbuddet faldt  marginalt til 55.500 forhandlerbiler, liggedagene er nu nede på 56 dage i snit. Der var godt 2.053 prisrettelser med 8.736 kr i snit.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 14, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset lå igen i sidste uge meget højt, og var igen oppe på  indeks 108. Udbuddet af B2B biler var i den forgange uge steget igen og var i indeks 107, og de på øvrige internationale markeder herunder Tyskland vokser udbuddet af B2B biler fortsat.  Flere mærker har godt gang i udleveringen igen af nye biler, mens andre fortsat er ramt af længere leveringstider.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker at flere og flere nyvognsforhandlere får mere og mere fokus på at få øget kompetencerne indenfor brugtvognshandel og opbyggelsen af mere brugtvognssalg. Vi ser fortsat, at de fleste brugte biler der købes på auktionen, hurtigt omsættes igen, da der er en høj efterspørgsel efter brugte biler detail. Det er dog værd at bemærke, at når vi sammenligner salgspriserne B2B med de efterfølgende B2C priser, ses det tydeligt at bruttoavancerne er under pres, og at det kræver, at man optimerer alle steder for at have en lønsom brugtvognsforretning.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i indeks 130 for den forgangne uge.