Bilforhandlernyt maj 2021 samt uge 22 - Overordnet bliver der fortsat handlet et stort antal brugte biler i Danmark.

Overordnet bliver der fortsat handlet et stort antal brugte biler i Danmark. Samlet er antallet af transaktioner 5,1% højere end i 2020’s første fem måneder. Men det er usikkert om den sammenligning holder, da der i juni måned 2020 blev foretaget over 55.000 transaktioner.

Samtidig er det indlysende, at udbuddet er lavt, og generelt presser det brugtbilmarkedets overordnede konkurrenceevne i forhold til de nye biler. Derfor er det ligeledes interessant, at prisindekset steg med 0,4 procentpoint i maj måned, og dermed blev prisspændet mellem de nye biler og de brugte biler endnu en gang indsnævret. Det er et forhold, som vi har særligt fokus på i næste udgave af månedsrapporten, hvor vi kigger på en samlet analyse af første halvår af 2021.

Det er også værd, at bemærke, at selvom der fortsat handles mange flere nyere elbiler end i 2020, så er såvel udbud som det grundlæggende interesse stagneret. Det modsatte er tilfældet med nyere plug-in hybrider, hvor såvel udbud som efterspørgsel stiger. For begge drivlinier gælder det, at hovedparten af bilerne på brugtbilmarkedet stammer fra import fra Tyskland.

 I korte træk for uge 22: Der var 684.000 besøgende i uge 22, og dermed er besøgsniveauet fortsat højt. Udbuddet steg en smule til 52.500 forhandlerbiler, liggedagene er på 56 dage i snit. Der var 2.388 prisrettelser med 6.533 kr i snit.

 

Markedsinput fra AUTOproff for uge 22, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Solen er kommet på himmelen, og kunderne er ikke kun taget til stranden, men også ud og købe bil. Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 107, og  udbuddet af B2B biler er steget i forhold til sidste uge til indeks 104.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

Der er fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 135 for den forgangne uge.