Bilforhandlernyt februar 2021 samt uge 9 - Genåbningen stimulerede markedet

Månedsrapport februar 2021 - Brugtbilmarkedet klarer sig pænt under omstændighederne

Omsætningen på brugtbilmarkedet faldt 4,8% YoY, og det er egentligt ret overraskende et lavt fald, taget i betragtning, at bilbranchen var nedlukket, ligesom indvirkningen på nybilsalget, der faldt 33% YoY heller ikke kan undervurderes. Samtidig var brugtbilmarkedets øvrige nøgletal påvirket af markedseffekterne af L129, der især har medført massive prisjusteringer på premium-segmenternes plug-in hybrider samt nyere benzin- og dieselbiler. At der er stor interesse for netop plug-in hybriderne og elbilerne gør, at vi fra næste udgave af månedsrapporten giver overblik over de mest søgte elbiler og plug-in hybrider på side 2 af rapporten.

 ***Bilbasen og Bilinfo præsenterer indsigter i, hvordan har corona indvirket på danskernes adfærd, når de skal handle bil, og har det skubbet til lysten til handle bil online. Bilbasen fremlægger resultaterne af studiet Sådan Køber Danskerne Bil ’21, der konkret beskriver hvad man som forhandler og aktør i bilbranchen skal gøre for at få bilkøberne til at handle online – og hvad man ikke skal gøre. Det afholdes d. 24. marts fra kl. 9.00 til 10.00. Invitationer udsendes særskilt, men alle er velkomne.

***Bilbasen og Bilinfo afholder et webinar, hvor vi kigger detaljeret ind i markedsforandringerne som følge af L129 – det afholdes d. 8. april fra kl. 9.00 til 9.45. Invitationer udsendes særskilt, men alle er velkomne.

 

Ugerapport for uge 9 - Genåbningen stimulerede markedet. 

Forhandlerne har for alvor skærpet prisprofilen i uge 9, hvor der blev reguleret et højt antal biler på et højt nominelt niveau. Og det har virket. Omsætningen har været høj i den første uge med genåbning af butikkerne. Interessen var grundlæggende høj med over 730.000 besøgende på Bilbasen i løbet af ugen.

I uge 9 fortsatte prisrettelserne i premiumsegmenterne på tværs af drivlinier. I alt er næsten 94% af alle premium plug-in hybrider rettet i pris.

Prisudviklingen i de enkelte segmenter tager udgangspunkt i , at indeks 100 er lig med gennemsnittet for Q4 2020.

For biler i prisklassen 300.000 til 500.000 kr er prisindekset nede i 92,3 og for de relevante plug-in hybrider i prisklassen er prisindekset 90,8.

Det generelle prisindeks er i 98. Der blev rettet næsten 2.600 biler ned i pris i sidste uge. Af dem var 402 fra Audi, BMW, Mercedes og Volvo.

Og prisrettelserne har fortsat som i de foregående uger ikke den store effekt på biler over 36 måneder, men der kan fortsat konstateres en begyndende tendens med prisrettelser af de ældre premiumbiler.

I korte træk: Der var 734.000 besøgende i uge 9, dermed holdt interessen for brugte biler fortsat et højt niveau. Udbuddet faldt marginalt til 56.400 forhandlerbiler, liggedagene holdt niveau med 57 dage i snit. Der var tæt på 2.600 prisrettelser med 9.287 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 9 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset er steget i forhold til sidste uge, og ligger på indeks 106. Udbuddet af B2B biler stiger fortsat, og vi er nu tæt på mængden før 2. corona bølge på indeks 98. Det virker som om, at der er kommet gang i udleveringen igen af nye og brugte biler til forbrugerne.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket selvfølgelig påvirker priserne i markedet. Vi mærker hver uge en stigende interesse for at deltage i vores internationale auktioner med biler fra andre europæiske lande.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

C2B produkterne på de portaler vi leverer til,  samt en væsentlig øget kundeaktivitet hos forhandlerne, har betydet en massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor oppe i indeks 115 for den forgangne uge.