Bilforhandlernyt - august 2023

Brugtbilmarkedet i august måned satte to bemærkelsesværdige rekorder, blandt andet på højeste salg af brugte elbiler nogensinde.

Der blev for første gang nogensinde handlet over 5.000 brugte elbiler i én måned. I alt blev der handlet 5.392 brugte elbiler, og dermed fortsætter tendensen fra de foregående måneder.

Billigste elbiler nogensinde

Årsagen til det stigende salg er primært det lave prisniveau. Prisfaldene på elbilerne fortsatte gennem hele august, ligesom de nye biler blev sat til salg til nye, lave prispunkter. På den baggrund er Bilbasens prisindeks for brugte elbiler (Q4 2021=100) nede i 78,1, hvilket er det laveste prisniveau nogensinde for de brugte elbiler.

Det er forventningen, at salget af brugte elbiler vil fortsætte det høje niveau i de kommende måneder, og at det samlede salg for første gang runder 45.000 enheder i 2023.

Over 50.000 transaktioner

Samlet nåede antallet af transaktioner på brugtbilmarkedet op på 50.901 personbiler i august måned, og dermed fortsætter det høje salg af brugte biler. Samlet ligger handlerne 2,8% over samme periode sidste år.

I 2022 begyndte efterspørgslen efter brugte biler at vige i september og månederne frem. Der er ingen forventninger om, at det sker i år- alt andet lige.