Bilforhandlernyt april 2021 samt uge 19 - momentet på brugtbilmarkedet fortsætter

Markedsrapport april 2021

Omsætningen på brugtbilmarkedet i april fortsatte det høje niveau sammenlignet med samme måned sidste år. Der blev samlet foretaget 52.842 brugtbilstransaktioner i april, hvilket er 20,2% højere end i april 2020. I alt er der for årets første fire måneder foretaget godt 196.000 transaktioner fra og med januar til og med april i år – i alt 8,9% mere end i de første fire måneder af 2020.

For drivlinierne er antallet af transaktioner for benzinbilernes vedkommende steget 5,2 procent, mens dieselbilerne er steget 6,8%. Brugte plug-in hybrider og elbiler er steget med flere hundrede procent YoY, om end fra et lavt udgangspunkt i 2020.

Samtidig viser vores prisindeks, at prisfaldene der startede i december 2020 som følge af L129 nu er stoppet, og priserne stiger igen. Det skyldes især det markante underudbud som brugtbilmarkedet befinder sig i. Det er min vurdering, at underudbuddet vil fortsætte ind i 2022, og derved kan såvel forbrugere som bilbranchen forvente stigende priser på kort og mellemlang sigt.

Udbudssituationen er kritisk. Det er tankevækkende, at plug-in hybrider og elbiler stiger i udbud, hvilket især skyldes importen af nyere biler fra især Tyskland, det skal dog understreges, at efterspørgslen efter hybridbiler og elbiler mere end følger med stigningen i udbuddet. For nyere diesel- og benzinbiler er udbudssituationen særdeles kritisk, og et råd herfra er at overveje mindre fokus på liggetider og mere fokus på optimering af rabatpolitikkerne.  Samtidig er det værd at notere sig, at dieselbilerne igen har et løft i interessen fra forbrugerne. Det skyldes blandt andet, at de har vanskeligt ved at finde relevante benzinbiler, der matcher deres behov, og derfor overvejer dieseldrivlinien. Det viser om noget, hvor presset udbuddet er.

Opsummeringen lyder derfor.

  • Brugtbilomsætningen er indtil videre markant højere end i de første fire måneder af 2020
  • Priserne stiger igen efter fire måneder med prisfald
  • Udbudssituationen er alvorlig, og presser alt andet lige brugtbilmarkedet på kort og mellemlang sigt ind i 2021Udbuddet af brugtbiler, især nyere modeller er en

 

Markedsrapport uge 19

Udbuddet af brugtbiler, især nyere modeller er en udfordring. Det gælder især nyere diesel- og benzinbiler. Såvel liggedage som prisrettelserne på biler under 36 måneder holder det laveste niveau i mange måneder. Antallet af nyoprettede elbiler steg i sidste uge, men salget medførte, at det samlede udbud faldt. I forhold til nyere plug-in hybrider, så steg antallet af nyoprettelser så meget, så selvom der blev handlet et højt antal biler, så steg udbuddet med 1,2% på én uge. Bemærk, at det stort set er nyere plug-in hybrider under 12 måneder, der kommer til salg.

Også endnu en note om Euro V-dieselbilerne, der er i flere år har været udfordret på brugtbilmarkedet med stigende liggedage og faldende priser til følge. Udbudssituationen er nu så alvor, at de biler, der før var så vanskelige at sælge, nu igen har forbrugernes interesse. Men bilerne bliver fortsat rettet massivt ned i pris. Overvej om prisrettelserne er relevante ud fra, at søgningerne på Bilbasen på netop de biler stiger i øjeblikket, hvilket er den første indikator på stigende efterspørgsel.

I korte træk: Der var 691.000 besøgende i uge 19, og dermed er besøgsniveauet fortsat højt. Udbuddet faldt en smule til 53.600 forhandlerbiler, liggedagene er på 56 dage i snit. Der var 1.779 prisrettelser med 7.928 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 19, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS:

Prisindekset lå igen i sidste uge på indeks på 105, og  udbuddet af B2B biler er faldet en smule i forhold til sidste uge til indeks 106. 

UDBUD/EFTERSPØRGSEL:

Der er fortsat god efterspørgsel efter brugte B2B biler, hvilket holder prisniveauet i et relativt højt niveau. Der mærkes et stigende fokus på at indkøbe plugin og elbiler fra vores udenlandske auktioner. Der er ligeledes større fokus fra mange forhandlere på hjemtagelse af almindelige brugte biler fra vores udenlandske auktioner.

Der er ved at komme gang i det tyske marked igen, selvom de fortsat er ramt af hårde Covid-19 restriktioner.

Skulle du endnu ikke have adgang til at købe disse biler er du naturligvis velkommen til at kontakt os på 82 303 505 eller på mail support@autoporff.dk

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET:

De danske bilejere søger stadigt mere og mere ud og benytte sig af C2B vurderingerne på de portaler vi leverer til, og de  vokser massivt i øjeblikket,  og det har betydet en fortsat massiv stigning i antallet af forespurgte garantipriser. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.