Bilforhandlere har snydt med registreringsafgiften

En række bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift til staten. Den afgift, de har oplyst til kunderne, har nemlig været højere end den, som de reelt har betalt til staten. Derfor vil flere forhandlerne få en efteropkrævning, ligesom der ses på mulige sanktioner alt efter, hvor grov forseelsen er. Det skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

Forskel på afgiftsbeløbet

Motorstyrelsen er blevet opmærksom på problemstillingen, fordi en række bilkøbere opdagede, at der var forskel på afgiftsbeløbet i Motorregisteret (DMR) og afgiftsbeløbet på deres faktura. På baggrund af flere henvendelser fra borgere og virksomheder er Motorstyrelsen nu i gang med at kontrollere sager om indbetaling af registreringsafgift.
- Vi kan konstatere, at en række bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift. Derfor vil disse forhandlerne blive mødt med et betalingskrav. Samtidig er vi ved at se nærmere på sagens omfang. Viser det sig, at der er tale om systematisk snyd, vil vi naturligvis slå hårdt ned overfor det, udtaler Motorstyrelsens direktør Jens Otto Størup.