Bilfestival 2019 er slut - se vinderne her

Daimler 250 årgang 1969

Lyden af bittesmå og kæmpestore motorer blandede sig med duften af grillpølser og benzin, da Bilfestival 2019 blev afviklet på Egeskov Slot på Midtfyn.

Dansk Bilbrancheråd og Værkstedernes Indkøbsforening (VI) var værter, og i alt mødte 1800 medlemmer, medarbejdere, familie og børn frem og gjorde deres til, at Bilfestival igen blev en mindeværdig begivenhed. Der var forskellige konkurrencer og underholdning også for de mindste, og så blev den flotteste, den mest specielle og det mest originale køretøj kåret og præmieret. 

Få et lille smugkig her mens de besøgende stadig strømmer til, og udstillingsbilerne placeres på række. En længere video følger snarest.

Tilbud og konkurrencer

Dansk Bilbrancheråd og VI havde stillet flere store telte op. I det ene var der store og borde til de besøgende, og i det andet havde en snes leverandører opstillet stande, hvor de stillede op til en fagsnak og viste nyt med gode tilbud og konkurrencer. 

Antallet af udstillede køretøjer nåede op på op mod 130, og lige som i 2017 blev der kåret en vinder i kategorierne den flotteste, mest originale og mest specielle bil.

Vinderbilerne

Festivalens flotteste blev en Daimler 250 årgang 1969. Den mest originale en cremefarvet Fiat 127 og den mest specielle en sænket VW Camper fra 1972 med Porschehjul.

Udover selve bilfestivalen gav billetten til 100 kroner også adgang til slottet og slottets fine museumsudstillinger af veteranbiler, motorcykler, fly, campingvogne og Falck-køretøjer. Herudover kunne gæsterne også bese slotshaven, den store legeplads, en spændende labyrint, og endelig var det muligt at prøve at gå fra trætop til trætop i 10-15 meters højde i Egeskovs Trætopbane.