Advarsel: Svindlere og annoncehajer er sultne i sommerferien

Et nyt svindelnummer har hen over sommeren på ny vist sit grimme fjæs, nemlig, hvor svindlere per mail udgiver sig for at være den bortrejste chef/direktør. Mailen ser ud til at være fra direktøren, og det er direktørens navn, der står som afsender.

I beskederne bedes den ansatte (typisk bogholderen) om at overføre store pengebeløb til et angivet kontonummer. Det drejer sig både om små og store summer.

Umuligt at trække tilbage

De fleste virksomheder foretager en kontrol og overfører ingen penge. Men desværre er der nogle virksomheder, der efterkommer "direktørens anmodning" og overfører penge.

Det store problem er, at er pengene først overført, er det umuligt at trække dem tilbage. Pengene bliver typisk overført til en konto i udlandet, eksempelvis til London, Indien eller Kina, lyder det fra politiet.

Forbered dig på svindel

Så endnu engang skal vi opfordre dig til at forberede dine medarbejdere på sommerens svindlere, som udover ovenstående ligeledes kan være annoncehajer og fupfakturaer.

På SMVdanmarks hjemmeside kan du blandt andet finde gode råd til, hvordan du opdager en annoncehaj, og hvordan du afviser telefoniske henvendelser og forsøg på fakturafup.

Her en række gode råd:

- Indfør arbejdsgange i firmaet, så regninger ikke betales med hovedet under armen – specielt i ferier.

- Modtager du ordrebekræftelser på ydelser, som du ikke har bestilt, så gør skriftlig indsigelse, hvor du afviser kravet. Betal ikke!

- Har du sagt ja, men føler dig fuppet, så søg juridisk hjælp hos Dansk Bilbrancheråd

- Lad være med at betale noget. Hvis svindlerne forstår, at du ikke vil betale noget, mister de interessen.