ABAS lancerer whistleblowersystem

Har din virksomhed over 50 ansatte, kan du nu benytte ABAS Miljøservices specialdesignet whistleblowermodul, til at opfylde et kommende lovkrav.

Fra d. 17. december 2023 kræves det, at alle virksomheder med over 50 ansatte implementerer en whistleblowerordning.

Dette indebærer oprettelsen af et system eller en metode, hvor ansatte kan indgive fortrolige indberetninger til en ansvarlig medarbejder eller instans, internt eller eksternt, der kan håndtere de indberettede sager.

For nemt at opfylde dette lovkrav, kan du nu benytte det nydesignede whistleblowermodul i E-miljø, som udbydes gennem ABAS Miljøservice. ABAS Miljøservice tager med lanceringen af det specialdesignet whistleblowermodul et stort skridt mod et mere sikkert og ansvarligt arbejdsmiljø.

Nye krav til virksomheder skaber behov for nye simple IT-værktøjer

I kølvandet på det kommende krav om whistleblowerordninger står virksomheder over for flere nye udfordringer og behov. Jesper Hviid Nielsen, direktør hos ABAS Miljøservice, udtaler:

Vi anerkender vigtigheden af enkle løsninger til komplekse behov. Hos ABAS Miljøservice går vi forrest i autobranchen ved at introducere vores brugervenlige whistleblowermodul som en integreret del af E-Miljø-systemet. Dette modul repræsenterer vores nyeste initiativ til at hjælpe branchen med at imødegå de voksende krav, de står over for som virksomhed”.
 

ABAS sætter en ny standard inden for autobranchen ved at tilføje det innovative whistleblowermodul til deres anerkendte E-Miljø-system, som et muligt tilkøbsmodul. E-Miljø er visionen om at gøre de komplekse krav inden for miljø- og arbejdsmiljøstyring lette og tilgængelige. Dette skridt markerer virksomhedens dedikation til at levere enkle og effektive løsninger til branchens voksende behov.

Skab et sikkert og ansvarligt arbejdsmiljø med en whistleblowerordning

Formålet med whistleblowerordningen er at skabe et trygt rum, hvor ansatte kan rapportere om potentielle ulovlige og uetiske aktiviteter, såsom økonomisk svindel, korruption eller grov chikane. Jesper Hviid Nielsen fortsætter:

En whistleblowerordning er afgørende for at fremme åbenhed og gennemsigtighed ved at give ansatte mulighed for at udtrykke sig om kritisable forhold uden frygt for negative konsekvenser. Vi mener, at dette initiativ vil styrke branchens evne til at håndtere de nye krav og samtidig skabe et mere sikkert og ansvarligt arbejdsmiljø”.  

Vigtige funktioner i E-Miljø whistleblowermodul

Det kommende whistleblowermodul opfylder alle krav i whistleblowerloven og giver ansatte mulighed for fortrolig og anonym kommunikation. Det er designet med brugervenlighed i fokus for at sikre, at systemet er tilgængeligt og nemt at anvende for alle brugere. 

  • Tilpasses til virksomhedens behov
    Fleksibel opsætning, der kan tilpasses specifikt til din virksomheds unikke krav, uanset om I har interne eller eksterne behandlere af whistleblowerindberetningerne.

     
  • Hurtigt overblik over indberetninger
    Mulighed for at få hurtigt overblik over alle indberetninger og deres aktuelle status, samt mulighed for nem og retfærdig håndtering af indberetninger med handlingslog.
  • Beskytter whistleblowerens rettigheder
    Designet med fokus på at bevare og beskytte whistleblowerens rettigheder gennem hele processen.
  • Fuld anonymitet og fortrolighed
    Sikrer fuldstændig anonymitet og fortrolighed for whistleblowers for at skabe et trygt miljø for indberetninger.

     
  • Beskeder til whistleblower
    Mulighed for at sende fortrolige beskeder til whistleblowers for yderligere information, der letter behandlingen af indberetningen.

     
  • Automatiske notifikationer
    Løbende notifikationer sikrer, at deadlines ikke overses, og at sager behandles rettidigt.

Om E-Miljø

E-Miljø er en it-løsning, der simplificerer virksomheders håndtering af miljø og arbejdsmiljøforpligtelser. Det omfattende IT-system er skræddersyet med branchetilpassede funktioner, der imødekommer de komplekse krav, danske virksomheder står overfor inden for miljø- og arbejdsmiljøområdet og gør arbejdsprocesserne overskuelige og enkle.

E-Miljø er blevet implementeret af en bred vifte af virksomheder, lige fra små lokale virksomheder til store nationale organisationer. Med over 1800 kunder spredt over hele Danmark har systemet et solidt fodaftryk og har bevist sin evne til at imødekomme virksomheders behov uanset deres størrelse eller kompleksitet.

Henvendelse

For yderligere information om whistleblowerordningen, kontakt ABAS Miljøservice på 78 70 18 48 eller læs mere på www.abas.dk.

Har du kommentarer til artiklen, da kontakt kommunikationschef i Dansk Bilbrancheråd Majbrit Berthelsen på mb@dbr.dk eller tlf. 40184884.