32.304 danskere har skrottet bilen online

Siden årsskiftet har flere end 30.000 bilejere skrottet deres gamle bil digitalt for at få udbetalt skrotpræmie. Ordningen skal forhindre snyd og lette processen for alle.Det fortæller Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Farvel til skrotningsattester

Danske bilejere har siden årsskiftet skullet finde deres NemID frem, når deres udtjente bil skal skrottes. Fra 1. januar 2020 vinkede man farvel til skrotningsattester i papirform til fordel for en fuldt digitaliseret ordning.

Hurtigt, let og mindre snyd

 Den digitale skrotning skal blandt andet sikre en hurtigere og lettere skrotningsproces samtidig med, at det skal mindske snyd med udbetaling af skrotningspræmien. Og den nye digitale skrotning er en succes. Siden årsskiftet har flere end 30.000 danskere benyttet sig af ordningen, som Miljøstyrelsen og Dansk Producent Ansvar står bag.

 - Det er positivt, at mange danskere allerede har gjort brug af systemet og skrottet bilen digitalt. Ordningen gør det nemt og bekvemt for bilejere at skrotte bilen online med deres NemID og få skrotpræmien udbetalt direkte til deres NemKonto, udtaler kontorchef i Miljøstyrelsen Anne Elizabeth Kamstrup.

Brug NemID

 Som noget nyt kan bilejeren nu begynde skrotningen hjemmefra via Borger.dk med deres NemID.

 - Når bilejeren opretter sin skrotning hjemmefra, kan der kun vælges fra en liste af godkendte autoophuggere. Det er den bedste garanti for, at bilen miljøbehandles korrekt uden at gøre skade på miljøet, udtaler Anne Elizabeth Kamstrup.

I de forgangne måneder har den digitale skrotning også gjort det lettere for både bilejere og ophuggere at leve op til myndighedernes corona-anbefalinger om at holde afstand og blive hjemme, når skrotningen nu kan klares online hjemmefra.

Letter arbejdet for alle

Den nye ordning stiller ikke alene bilejerne bedre - den letter også arbejdet for myndigheder og autoophuggere, som kan se frem til en nemmere hverdag helt uden papirarbejde. Autoophuggerne slipper også for at skulle udbetale skrotpræmien i kolde kontanter, som hidtil har været en udbredt procedure.

 Det nye digitale system kaldet DUS (Digitalisering af Udbetaling og Skrotningsattest) er udviklet af DPA-System og Miljøstyrelsen med input fra autobranchen.

 FAKTA OM DET NYE DIGITALE SYSTEM

•                          Fra 1. januar 2020 blev skrotningsordningen for biler digitaliseret
•                          Bilejere kan nu skrotte bilen online på borger.dk online med sit NemID
•                          Når bilejere opretter sagerne hjemmefra, skal de vælge en godkendt autoophugger til at skrotte deres bil i det nye digitale system (DUS)
•                          Sidst registrerede ejer af bilen får udbetalt skrotningsgodtgørelsen direkte til sin NemKonto
•                          Læs, hvordan du skrotter din bil digitalt på mst.dk/skrotbil.