100.000 kroner til lærlingekampagnen Tun din fremtid

DBR Arbejdsgiverforening har besluttet at støtte lærlingekampagnen Tun din fremtid med 100.000 kroner.

- Det er meget vigtigt, at værkstederne kan få de lærlinge, der er brug for. Manglen på lærlinge er klart en af bilbranchens store udfordringer fremadrettet, og det er baggrunden for vores støtte, siger Jakob Halkjær, formand, DBR Arbejdsgiverforening.

Massiv mangel

Danmark har brug for flere faglærte, mange flere faglærte – fremskrivninger viser, at Danmark vil mangle mellem 60.000 og 70.000 faglærte i 2025 heriblandt mange mekanikere. Men de unges foretrukne ungdoms-uddannelsesvalg er gymnasiet og det er langt fra en ny tendens.

- De 100.000 kroner er et stort skridt på vejen mod den million, der er nødvendig for at gennemføre kampagnen. Vi er meget taknemlige i sekretariatet og håber, at flere af de store aktører i bilbranchen nu får lyst til at støtte os. Manglen på lærlinge er slem, og den bliver værre i de kommende år, siger Henrik Hansen, formand for Tun din fremtid.

Den massive mangel på mekanikerlærlinge er i korte træk baggrunden for kampagnen Tun din fremtid, som der kan læses mere om her; https://tundinfremtid.nu/