VIGTIGT - Værkstedsbiler undtages krav om brugerregistrering!

VIGTIGT - Værkstedsbiler; altså biler, der stilles til rådighed for værkstedskunder i forbindelse med reparation af kundens egen bil; undtages fra kravet om brugerregistrering.

Efter hårdt pres fra Dansk Bilbrancheråd i samarbejde med SMVdanmark indføres der nu en undtagelse fra kravet om registrering af brugere for de traditionelle lånebiler på værkstedet. 

Det betyder, at den kunde, der indleverer sin bil på et værksted og her får udleveret en lånebil, ikke skal registreres som bruger - uanset om den samlede værkstedstid ender med at være længere end 30 dage. 

Det er en kæmpe sejr for Dansk Bilbrancheråd i samarbejde med SMVdanmark, der igennem flere år har arbejdet målrettet på at få ændret lovgivningen, og rådet ser med stor tilfredshed på det opnåede resultat. Det vil lette arbejdet på værkstederne og lempe såvel de administrative som de økonomiske byrder, der er forbundet med at skulle holde øje med reparationsperiodens længde, udtaler direktør Erik S. Rasmussen. 

Tilbage står fortsat arbejdet med at få udlejningskøretøjer undtaget - og arbejdet herom fortsætter; for også her kan hensynet bag reglen opfyldes på anden vis. 

Lovændringen finder anvendelse fra den 15. oktober 2024. 

Yderligere information

For yderligere information kan direktør Erik Rasmussen, esr@dbr.dk, tlf. 4041 4399 eller vicedirektør Johanne Berner, jbh@dbr.dk, tlf. 2241 5103 kontaktes.