Service på nye biler uden garantien bortfalder

Der er frit værkstedsvalg i Danmark, så du kan benytte dit lokale frie værksted til service på din nye bil - uden at garantien bortfalder.

Du behøver ikke skifte værksted, hvis du skifter bil. For i Danmark gælder garanti/reklamationsret forsat, selvom du får foretaget dit service på et andet værksted, end hvor du købte bilen. 

For at garantien stadig skal gælde, så er det vigtige altså ikke værkstedet - som du frit kan vælge. 

Derimod er det meget vigtigt, at servicet udføres efter de forskrifter, som det enkelte mærkes bilfabrik/importør foreskriver, hvilket dit Dansk Bilbrancheråd-værksted selvfølgelig sørger for.

Herudover er det også meget vigtigt, at du som bilejer overholder bilfabrikkernes krav til serviceeftersyn. Det drejer sig om, at du kommer rettidigt ind med bilen til service. Måske er det med 1 års interval eller for eksempel 20.000 km.

Det er meget vigtigt, at du overholder disse grænser. Kører du mange kilometer, kører du dem hurtigere end et år. Kører du færre kilometer, så når du fx tidsgrænsen på et år først - da du ellers kan opleve, at garanti/reklamationsret bortfalder. 

Så hold øje, og sørg for at booke tid til service i god tid hos dit lokale frie værksted, så sørger det for resten.

 

Reglerne for hvem, der må udføre service på nye biler er blevet frie, efter at Forbrugerombudsmanden indgik forlig med importøren i den såkaldte "Nissansag" i 2002/2003. Hvis du vil læse mere, så kan du finde yderligere information her: Forbrugerombudsmandens vejledning om nyvognsgarantier