Bliv klar til syn uden overraskelser

Få din bil gennemgået og repareret hos dit lokale Dansk Bilbrancheråds-værksted inden syn. Så undgår du, at bilen ikke går igennem syn eller skal omsynes.

Dit lokale Dansk Bilbrancheråds værksted hjælper dig med at blive klar til syn, så du undgår udgiften til omsyn eller at bilen ikke kan gå igennem syn. 

Sådan indkaldes og foregår et syn

Når din bil bliver indkaldt til syn, modtager du indkaldelsen i din e-Boks.

Helt konkret, så er indkaldelsen til syn et elektronisk brev fra Færdselsstyrelsen med en seneste synsdato for, hvornår din bil skal have været til periodisk syn.

Du får synet din bil i en synshal, som der ligger mange af fordelt over hele landet. Nogle skal du bestille tid hos, mens andre har drop in. Ingen af synshallerne er medlem af Dansk Bilbrancheråd, da dette ville være en interessekonflikt. Læs mere om syn og omsyn på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Overvejelser om syn

Jo ældre bilen bliver, jo flere overvejelser kan du opleve før det obligatoriske syn.

Skal jeg skifte bil nu og købe en anden? Hvad kan jeg få af anden bil? Er den passet som min egen? Dit lokale Dansk Bilbrancheråd-værksted kan hjælpe dig med at svare på spørgsmålene ved at foretage en gennemgang af bilen samt give dig et prisoverslag på eventuelle reparationer. Så er overvejelserne nu en gang nemmere og i de fleste tilfælde, er det klogeste at beholde den nuværende bil.

Hvis du vil købe en anden bil, så husk, at du fortsat kan bruge dit velkendte lokale værksted, da du beholder fabriksgarantien uanset hvilket værksted, der servicerer bilen. Hvis du køber en brugt bil med udløbet fabriksgaranti, så kan du købe en mekanisk garantiforsikring hos et Dansk Bilbrancheråd-værksted. Den fungerer som en form for udvidet garanti. Læs mere her.