Rollemodeller er vejen til flere lærlinge

Foto: Finn Jørgensen

Flere og flere folkeskoler vil gerne have besøg af en rollemodel.

- Vi får så mange bookinger fra grundskolerne, at vi har brug for flere rollemodeller for at kunne imødekomme alle bookinger. Derfor har vi brug for nye rollemodeller til vores korps, særligt i Region Hovedstaden og Region Sjælland, lyder det fra Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO).

Hvad gør en rollemodel?

Som rollemodel skal du holde oplæg for 7.-10. klasser sammen med en rollemodel fra et andet fag. Her skal du fortælle om din vej til en erhvervsuddannelse og dele dine erfaringer og oplevelser med at gå på en erhvervsskole og være i praktik.

Formålet er at bidrage til, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse eksempelvis som mekaniker, og projektet er støttet af Nordea-fonden.

Godt for både mester og lærling

For at blive rollemodel behøver man hverken have erfaring med at holde oplæg, eller være bedre til sit fag end andre lærlinge. Det vigtigste er, at rollemodellen brænder for sit fag, er udadvendt og har lyst til at tage rundt på skoler og holde oplæg for 20-60 elever ad gangen.

Dansk Bilbrancheråd støtter helhjertet idéen med rollemodeller, og vi håber, at I vil være behjælpelig med at prikke jeres mest engagerede lærlinge på skulderen og sprede budskabet i jeres netværk. 

Arbejdspladsen får også noget ud af det

For det første så får værkstedet lønkompensation for alle de timer, lærlingen bruger på skolebesøg (inkl. transporttid). Derudover får værkstedet en lærling, der reklamerer for sit fag og sin arbejdsplads, og endelig så får mester en lærling, der kan videreformidle sin faglige stolthed og tale foran en forsamling.

Læs mere i de vedlagte dokumenter om hvilke krav en rollemodel skal leve op til, og hvad man får ud af at være rollemodel.