510 biler fra vanvidskørsel er nu beslaglagt

Det har nu været muligt for politiet at konfiskere bilen fra vanvidsbilister i et halvt år. Siden da er 510 biler blevet beslaglagt, og der er rejst 623 sigtelser fordelt på 586 sager vedrørende vanvidskørsel, oplyser Justitsministeriet i en ny pressemeddelelse.

De nye tal viser dog ikke, hvordan ejerforholdet er for de beslaglagte biler. Men det er velkendt, at en stor del af bilerne ikke ejes af føreren selv.

Dermed kan reglerne også ramme Dansk Bilbrancheråds medlemmer, hvis en udlånt/udlejet bil bruges til vanvidskørsel.

Bilbranchens kamp mod vanvidskørsel

Det er svært at gardere sig imod at ens bil bliver brugt til vanvidskørsel. Som ejer er det dog vigtigt, at man gør forsøget – og dokumenterer det. Ellers står man svagt i en eventuel sag i retten.

Derfor har Dansk Bilbrancheråd udarbejdet en tro- og loveerklæring, som kan være en hjælp til dette.

Det er dog meget vigtigt at forstå, at der p.t. ikke er endelig klarhed over, hvordan tro- og loveerklæringerne vil blive håndteret af domstolene.

Blanketten er kun for medlemmer af Dansk Bilbrancheråd, og du kan downloade den her.

Ny forsikring på vej fra TopDanmark

Trods sine bedste forsøg for at stoppe vanvidskørsel, kan man stadig risikere, at en udlånt bil bliver beslag.

Derfor arbejder Dansk Bilbrancheråds samarbejdspartner TopDanmark i øjeblikket på en ny forsikring, der skal dække tabet af en beslaglagt bil.

Forsikringen kommer dog ikke til at dække, hvis det er mester selv eller en ansat, som kører vanvidskørsel i en af firmaets biler.

 

Læs mere: Dansk Bilbrancheråd sejrer i sag om beslaglæggelse af vanvidsbil | Dansk Bilbrancheråd (dbr.dk)

Har du spørgsmål til vanvidskørsel, kan du kontakte juridisk chef Johanne Berner på jbh@dbr.dk(link sends e-mail) eller telefon 22 41 51 03. Skrevet af Majbrit Berthelsen, mb@dbr.dk