Pas på smarte telefonsælgere

Du skal være ekstra opmærksom på telefonsælgere i øjeblikket, da nogle firmaer sælger produkter uden værdi og bruger annoncehaj-metoder hertil.

 

Sekretariatet ser i øjeblikket en stigning i medlemmer, der bliver kontaktet af telefonsælgere, der forsøger at sælge produkter uden reel værdi.

Sagerne omhandler ofte vedligeholdelse af hjemmesider eller Google-virksomhedsprofiler.

Et eksempel på et produkt uden værdi

Et eksempel på et produkt uden reelt værdi er optimeringen af Google-virksomhedsprofiler. Dette tilbydes af en lang række virksomheder; typisk med smarte navne, der indeholder ord som "service" eller "online". 

Mange oplyser, at man skal betale for at have en virksomhedsprofil på Google, hvilket ikke er korrekt. Sælgerne oplyser direkte, at virksomhedens virksomhedsprofil vil forsvinde, hvis ikke der tegnes en aftale med den pågældende aktør. Det er heller ikke er korrekt.

Et andet fællestræk for disse telefonsælgere er, at de meddeler, at de vil igangsætte en optagelse midt i telefonsamtalen til dokumentation - uden i øvrigt at oplyse nærmere om de konsekvenser, det har. Det er denne optagelse, der danner grundlag for den "bindende aftale" efterfølgende - uanset aftalen bygger på de urigtige oplysninger omkring Google-virksomhedsprofilen, der er meddelt tidligere i samtalen - men altså ikke er optaget.

Det er VIGTIGT at pointere, at en Google virksomhedsprofil er gratis - og at det ikke koster noget at opdatere den. 

Sådan håndterer du smarte telefonsælgere

Oplys sælgeren, at du ikke ønsker at indgå en aftale over telefonen, men at du gerne vil modtage skriftligt materiale, hvis tilbuddet lyder interessant.

Hvis du modtager en faktura - eller en ordrebekræftelse - vedr. en ydelse, som du ikke har indgået aftale om, så afvis betalingen og bed om dokumentation for, at der er indgået en aftale.

Hvis du har behov for hjælp i en sag, hvor du er kommet i kløerne på en smart telefonsælger, er du velkommen til at kontakte sekretariatet, der kan hjælpe dig.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, så kontakt advokatfuldmægtig Rasmus Hjelmer Hansen på tlf. 22924399.