Nye synsregler - efteruddannelse og apps

Færdselsstyrelsen barsler med nye regler for syns- og omsynsvirksomheder, hvor efterudannelse er et hovedtema. Derudover skal hvert syn fotodokumenteres via en app. 

 

Færdselsstyrelsen har udsendt høringer om nye regler for syns- og omsynsvirksomheder, der blandt andet skal fastholde et højt fagligt niveau hos synsmedarbejderne.

Derudover indeholder reglerne bestemmelser om fotodokumentation fra såvel syn som omsyn, der skal ske via en endnu ikke udviklet app til formålet. 

Nye regler skal begrænse snyd

De nye regler skal implementere den politiske aftale om at forhindre eller dog begrænse snyd med syn af køretøjer, som vi kunne berette om i august - omtalt her.

Her var særligt behov for fotodokumentation af, at køretøjet havde været til stede på tidspunktet for syn, helt centralt, og det skal synsmedarbejderen fremadrettet altså dokumentere via en app. 

App'en er ikke udviklet endnu, hvilket gør, at reglerne herom først foreslås indført fra 1. april 2024. 

Dansk Bilbrancheråd ser positivt på det fremsendte høringsmateriale, der vil medvirke til at styrke troværdigheden af syn til gavn for de seriøse spillere; de professionelle aktører. 

Henvendelse

Har du spørgsmål, da kontakt Dansk Bilbrancheråds advokatfuldmægtig Rasmus Hjelmer Hansen på rsh@dbr.dk eller tlf. 22924399.