Motorstyrelsen og Motorregisteret opgraderer

Med virkning fra den 6. juni 2023 sættes en ny release af Motorregistret i drift. Releasen retter en fejl, så det igen er muligt at beregne korrekt registreringsafgift af brugte importerede køretøjer, der bliver oprettet i forbindelse med bestilling af prøvemærker. Yderligere har Motorstyrelsen lanceret en ny hjemmeside.

En release af Motorregistret i januar 2023 medførte, at nogle køretøjer blev oprettet i Motorregistret, uden de indtastede informationer om drivmiddel blev gemt. 

Problemet vedrører køretøjer, der blev oprettet i forbindelse med bestilling af prøvemærker.

Ukendt drivmiddel, ukendt CO2-udledning

Fejlen medførte, at det ikke var muligt at beregne korrekt registreringsafgift af disse køretøjer efter registreringssyn, da drivmidlet skal være kendt, for at man kan beregne CO2-udledningen, som indgår i beregningen af registreringsafgiften. 

Motorstyrelsen har løbende rettet oplysninger på køretøjer, der efter oprettelsen ved registreringssyn ikke havde fået lagret oplysninger om drivmiddel.

Med den nyeste release, af 6. juni 2023, fungerer Motorregistrets flows vedr. bestilling og brug af prøvemærker, registreringssyn og anmodning om værdifastsætte igen korrekt for køretøjer, der oprettes første gang i Motorregistret fra 6. juni 2023 og frem.

Der kan være fejl vedr. køretøjer, der er oprettet før 6. juni 2023

Der kan fortsat være udfordringer for køretøjer, der er oprettet med ufuldstændige data før 6. juni 2023. Ved disse køretøjer skal der stadig ske konkret, individuel sagsbehandling, før registreringsafgiften kan beregnes korrekt. Sekretariatet opfordrer til, at man kontakter Motorstyrelsen, hvis man støder på problemer med et køretøj, som er oprettet før 6. juni 2023.

Ny hjemmeside

Motorstyrelsen har lanceret en ny hjemmeside. Motorstyrelsens hjemmeside indeholder nu indhold fra skat.dk og information om Motorstyrelsen på samme hjemmeside. Motorstyrelsens hjemmeside kan findes her: www.motorst.dk

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer så kontakt Dansk Bilbrancheråds repræsentant i Motorkontaktudvalget, Rasmus Saaby Hansen på tlf. 22924399.