Koncilium: Hvorfor skal autobranchen beskæftige sig med ESG?

Dansk Bilbrancheråds nye samarbejdspartner, Koncilium, giver gode råd i en række af nyheder, som leder hen til et forløb om ESG-rapportering:

Spørger du også dig selv, hvorfor du skal bruge tid på bæredygtighed / ESG, når du har travlt nok i dagligdagen, som det er nu?

Det gør mange og med god grund, for hvad er det egentlig; Endnu en GDPR-lignende ting som skal tvinges ned over hovedet på jer?
Tja, en smule måske, og så alligevel ikke.

ESG-rapportering bliver snart en lovmæssighed for større virksomheder, men hvis ESG bruges strategisk kan det gå hen og skabe en fandens masse værdi og vækst – også i mindre virksomheder og i den grad i autobranchen. Og hvordan så det?

Branchens udfordringer og hvordan ESG kan hjælpe

  • Mangel på arbejdskraft – ESG tiltrækker nemmere talent
    Aktiv stillingtagen til bæredygtighedsforhold og socialt ansvar tiltrækker talent, da meningsfuldt arbejde er i fokus blandt den yngre aldersgruppe som i bund og grund er virksomhedens fremtid. At have nogle klare retningslinjer og goder for medarbejderne gør det nemmere at få dygtig arbejdskraft indenfor dørene.

     
  • Finansiering af materiel og bygninger er svær at opnå - ESG øger kreditvurderingen
    Långivere er og bliver pålagt at inddrage stadigt flere vurderingskriterier som omhandler bæredygtigheds-præstationer, når de skal udarbejde låntilbud til virksomheder. Virksomheden kan dermed øge sin kreditvurdering og opnå økonomiske vindinger ved at arbejde strategisk på at forbedre dens positive indvirkning på miljø og samfund.
  • Stor affaldsandel som potentielt påvirker miljøet negativt – ESG skaber overblik over forbrug og spild, så miljøpåvirkningen kan mindskes
    Ved at få skabt et overblik over virksomhedens forbrug, udledninger og spild bliver det klart, hvor processer og materialevalg kan håndteres anderledes. Det kan f.eks. være mindre brug af engangsprodukter (papmåtter og plastikovertræk) og flere tilbud til kunden om genanvendte og/eller mere miljøvenlige alternativer (både salgsbiler og reservedele).
  • Erhvervskunderne efterspørger (hvis ikke nu, så til januar) klimaregnskabet – ESG skaber den nødvendige struktur
    Pr. januar 2024 bliver det lov for alle større virksomheder i EU (+250 medarbejdere / +89 mio. kr i omsætning) at rapportere om bæredygtighedsforhold. For at kunne efterleve de strikse krav skal deres leverandører og samarbejdspartnere (uanset størrelse og omsætning) leve op til samme krav. At være på forkant med de samme regulativer som dine erhvervs- og/eller offentlige kunder muliggør et samarbejde i fremtiden, da der ingen vej er udenom lovgivningen.

Kort sagt kan ESG hjælpe med at få skabt en sammenhæng mellem autobranchens udfordringer, den daglige drift i den enkelte virksomhed, og krav fra samfundet og ikke mindst EU’s nye bæredygtigheds-regulativ CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) som vil blive uundgåeligt – om vi kan lide det eller ej.

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig i gang med at skabe en mere bæredygtigheds-orienteret virksomhedsprofil på www.koncilium.dk

Henvendelse

Er du interesseret i Koncilium forløb om ESG-rapportering, som afholdes på den anden side af nytår eller har andre spørgsmål, da kontakt personen bag Koncilium; Hella Vang Thirstrup på tlf. 26727270 eller mail hella@koncilium.dk.

Du kan også kontakte Dansk Bilbrancheråds kommunikationschef Majbrit Berthelsen på tlf. 40184884 eller mb@dbr.dk