I godt selskab med Færdselsstyrelsen - Køretøjsopbyggernes ordinære generalforsamling

Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråd har holdt deres første, ordinære generalforsamling, hvor nye bestyrelsesmedlemmer blev valgt - og hvor foreningens medlemmer fik et godt indblik i Færdselsstyrelsens arbejde. 

Brogaarden i Middelfart lagde den 30. marts 2023 lokaler til den første ordinære generalforsamling for Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråd, der blev stiftet den 24. februar 2022 - samme dag, som Rusland gik ind i Ukraine. 

Af foreningens 35 medlemmer var 21 repræsenteret, og de fremmødte fik – udover en generalforsamling iht. vedtægterne – også en præsentation fra kontorchef i Færdselsstyrelsen, Kasper B. Graversen om de temaer, som p.t. er særligt relevante for Køretøjsopbyggerne, og et kort oplæg om ESG – og behovet for at tage det seriøst allerede nu, for de virksomheder, der ikke ved lov er omfattet.

Generalforsamling og personvalg

På generalforsamlingen aflagde næstformand Per Lavmand formandens beretning, da formand Jens Erik Platz desværre ikke havde mulighed for at deltage. I beretningen så næstformanden fremad og glædede sig over de muligheder, som foreningens etablering havde medført i forhold til nemmere kontakt til styrelser, myndigheder m.v.

Bestyrelsen kunne aflægge et fornuftigt regnskab, der blev godkendt enstemmigt.

Da 4 af bestyrelsens medlemmer, Per Lavmand, Leif Jørgensen, Morten Tang og Torben Mathiassen, blev valgt for en ét-årig periode ved den stiftende generalforsamling, var disse 4 medlemmer på valg. Af disse ønskede Morten Tang og Torben Mathiassen ikke at modtage genvalg, ligesom formand, Jens Erik Platz, havde meddelt sin afgang fra bestyrelsen som følge af virksomhedssalg pr. årsskiftet.

Per Lavmand og Leif Jørgensen blev genvalgt, og de ledige pladser i bestyrelsen blev besat af tidligere suppleanter, Dan Bork Pedersen fra Vejstruprød Busimport ApS og Thomas Schmidt, Schmidt Tip A/S, valgt uden modkandidater. Bestyrelsen består herefter af 7 personer mod tidligere 8.

Som ny suppleant blev Preben Egelund valgt for Phønix Danmark ApS for en 2-årig periode.

Det mytiske væsen: Færdselsstyrelsen

Efter generalforsamlingen afholdt kontorchef Kasper B. Graversen fra Færdselsstyrelsen et spændende indlæg om blandt andet de forestående ændringer i dimensionsbekendtgørelsen, der udspringer af den politiske aftale fra juni 2022, der også indeholdt kilometerbaseret afgift. Graversen kom også ind på implementeringen af eCoC.

I forlængelse deraf afholdt direktør i Dansk Bilbrancheråd, Erik S. Rasmussen, et kort indlæg om ESG og nødvendigheden af, at køretøjsopbyggerne allerede nu begynder arbejdet hermed, særligt hvis de måtte være underleverandører til de virksomheder, der lovmæssigt underlægges indberetningspligten fra 2024. I den forbindelse blev de forestående regler om CO2-certificering af påhængsvogne med lukkede legemer berørt – for CO2-udledningen under kørsel er trods alt en væsentlig del af en virksomheds samlede CO2-udledning.

Forsamlingen blev forevist et afsnit på Dansk Bilbrancheråds intranet med skabeloner og inspiration til håndtering af ESG. Alle medlemmer har adgang hertil.

Tilfredshed og netværk

Middagen efter generalforsamlingen bød på godt netværk og en generel tilfredshed med mødet. Særlig ros fik Færdselsstyrelsen for at være nærværende og stille op. Der var bred enighed om, at styrelsens ”mytiske væsen” for en stund blev afmystificeret.

Bestyrelsen takker for gen- og nyvalget og ser frem til det forestående arbejde – og opfordrer alle medlemmer til at besøge foreningens stand på Transport 2023 i Herning i april.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt Johanne Berner på tlf. 22415103 eller jbh@dbr.dk.