Forventet forlængelse endelig bekræftet

Den ventede forlængelse af overgangsordningen for godkendelse af individuelt opbyggede køretøjer er på vej.

Det står klart efter, at Færdselsstyrelsen har sendt en høring omkring netop en forlængelse af den aktuelle overgangsordning til udløb den 31. december 2026.

Branchen kan derfor nogenlunde fortrøstningsfuld forvente ro på området i en længere periode - nye regler for godkendelse af individuelt opbyggede køretøjer træder næppe i kraft før tidligst 1. januar 2027 - og det forhåbentlig med overgangsordninger.

Dansk Bilbrancheråd – og i særdeleshed Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråd – er yderst tilfredse med at få bekræftet den forlængelse, som Færdselsstyrelsen gentagne gange mundtligt har stillet opbyggerbranchen i udsigt, men først nu er der kommet et skriftligt forslag.

Køretøjsopbyggerne vil fortsat arbejde tæt sammen med Færdselsstyrelsen for at få en langsigtet løsning for godkendelse af de individuelt opbyggede køretøjer – en løsning, der tilgodeser både opbyggerbranchen, vognmænd samt miljø, samfund og sundhed.

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer, da kontakt Køretøjsopbyggerne under Dansk Bilbrancheråds daglige administrator Johanne Berner på tlf. 22415103 eller på mail jbh@dbr.dk.