Bilforhandlernyt uge 43 - fortsat markant underudbud af brugte biler

Brugtbilsmarkedet i tal for uge 43 2021

 

Der er fortsat et markant underudbud af brugte biler på det danske marked, hvor færre liggedage, mindre udbud, høj interesse og få prisrettelser præger markedet

Tendenserne fra de to foregående uger fortsætter i uge 43, og dermed er der fortsat markant underudbud af brugte biler på det danske marked. Selv om der fortsat hentes et stort antal nyere elbiler og plug-in hybrider hjem, så fortsætter udbuddet med at falde - nu for anden uge i træk.

Samtidig fortsætter interessen med at stige for de brugte elektriske biler i form af søgninger og visninger. Det forventes at fortsætte ind i 2022, også selv om priserne - måske - stiger til nytår som følge af afgiftsændringerne.

Dataene fra AUTOproff viser, at der umiddelbart ikke er nogen løsninger på forhandlernes sourcing-udfordringer.

I korte træk: Der var 733.000 besøgende i uge 43, og interessen holder et stabilt højt niveau. Udbuddet faldt yderst marginalt til 51.300 biler i alt, liggedagene er på 49 dage i snit. Der var 1.478 prisrettelser med 8.532 kr i snit.

Markedsinput fra AUTOproff for uge 43, 2021:

AUTOPROFF B2B PRISINDEKS

Prisindekset lå i sidste uge på indeks på 109, en smule over niveauet for uge 42  og udbuddet af B2B biler er steget en smule i forhold til sidste uge på indeks 99.

UDBUD/EFTERSPØRGSEL

Der er pres på alle led i kæderne for at skaffe brugte biler, og det kan være svært at finde nok. Det betyder at der handles mange biler over landegrænserne, hvilket går begge veje dvs. både ind og ud af Danmark. Der er fortsat stor søgning på opkøb af udenlandske biler. I B2B segmentet mærker vi stor fokus på at opkøbe hybrid og el biler på auktionerne. Det mærkes tidligere at der udleveres færre nye biler og dermed kommer der færre indbytningsbiler ind.

GARANTIPRISER/MARKEDSAKTIVITET

Vi mærker en stigende aktivitet og fokus fra forhandlere, importører og platforme for at have et stærkt digital setup på C2B. Derfor er der fortsat stigende aktivitet i markedet og god kundetrafik, hvilket betyder at vores aktivitet på antallet af garantipriser ligger højt. Vi er derfor som i sidste uge oppe i et højt og stabilt indeks 138 for den forgangne uge.