Bilforhandlernyt uge 13 - højt antal solgte brugte elbiler

Brugtbilsmarkedets nøgletal er præget af stabilitet, men dækker over detaljen om et højt antal solgte elbiler.

I nøgletal er brugtbilmarkedet præget af stabilitet. Udbuddet steg marginalt med godt 100 biler i sidste uge, hvor et fald i antallet af udbudte elbiler og plug-in hybrider blev modsvaret af en stigning i udbudte benzin- og dieselbiler. Liggedagene holdt niveau, og antallet af prisrettelser faldt for første gang i antal og nominelt i nogle uger.

På trods af en stor mængde nyoprettede elbiler, så falder udbuddet af dem fortsat. Det indikerer et meget højt antal solgte elbiler i de seneste uger, hvor salget stiger fordi forbrugerne skifter fra benzin- og dieselbiler på grund af de høje priser til især elbilerne.

I begyndelsen af næste uge udkommer månedsrapporten for marts måned, hvor vi udover analysen af det danske marked også kigger på udbudssituationen på en række udenlandske markedspladser, for at sammenligne den danske markedsudvikling med bl.a. den tyske, franske, italienske og svenske. Udbudsindikatorens værdier indikerer, at de grundlæggende vilkår for brugtbilmarkedet ikke ændrer sig i de kommende måneder og ind i 2023.

I korte træk

Der var 768.000 besøgende i uge 13, og interessen for brugtbiler holder et højt niveau i 2022. Udbuddet steg til 50.400 biler i alt, liggedagene er nede på 41 dage i snit. Der var 1.188 prisrettelser med 7.402 kr. i snit i nedsættelse.